Vi är en humanitär och ideell förening och vi stödjer utvecklings och hjälparbete i byn Bandja i Kamerun. Vårt fokus är hjälp till självhjälp, utbildning, mikrofinasiering och entreprenörsskap.

 IMG 4765

Vi har varit i Kamerun och besökt Navigio Academy den 10:e februari 2017. Skolan var utnämnd till att vara centrum för samtliga skolor i Bandja kommun under hela veckan inför firandet av den nationella Ungdomsdagen. Under besöket fick vi bland annat ta del av undervisning, workshops, utställningar, diplomeringar i hjärt & lungräddning samt musik och dans.

Vi hade glädjen att dela den starka upplevelsen tillsammans med Navigio Rekrytering & Ledarskaps VD Peter Westford samt medarbetarna Jeanette Ekeberg och Måns Nordgren som var och besökte skolan. Här kan du läsa mer om vad de skrivit om besöket:Här kan du läsa mer om vad de skrivit om besöket: http://navigio.eu/2017/02/first-visit-navigio-academy-cameroon/

Maria Norén och Andreas Svensson från United Screens var också med och filmade besöket vilket vi vill dela med oss av senare. Tills vidare vill vi dela med oss av bilder som togs av och det som hände under veckan.Tills vidare vill vi dela med oss av bilder som togs av och det som hände under veckan.

IMG 1860

Rektor och platsansvarige Elie Kamga berättar för Peter och Måns från Navigio Rekrytering & Ledarskap om datautbildningen.

IMG 1888

Flickor som går i dataundervisning.

 

image1 4

Peter, Måns och Jeanette från Navigio Rekrytering & Ledarskap och Maria Norén tittar på en av sysalarna.

IMG 1862

Maria Norén och Andreas Svensson från United Screens hälsar på i datasalen.

 

IMG 4693

Musiklärare och några elever jammar loss i musiksalen.

IMG 1848

Musikinstrument är köpta lokalt men gitarrerna på väggen kommer från Gävle.

IMG 1910

Peter och Måns tillsammans med glada elever!

IMG 1901

Peter Westford delar ut sportartiklar till eleverna som skänkts av Stadium. Varmt tack till Stadium för gåvorna!

IMG 1872

Inför nästa programpunkt. Nationell tv i Kamerun var med hela dagen och filmade aktiviteterna.

IMG 1878

Under stora tält, i skydd för solen, satt många elever från byarna inom Bandja kommun.

Under veckan har kommunens elever vallfärdat till Navigio Academy för att ta del av uppvisningar, prova på utbildningar, utställningar samt sång och dans. Här gör sig Röda Korset klara för att äntra scenen och visa upp Hjärt-Lung Räddning.

IMG 1879
IMG 1882

Röda Korset är en av de lokala samarbetsorganisationer vi samarbetar med gällande demokrati och rättighetsfrågor. Totalt utbildas elever och lärare i skolor i sju kommuner i hjärt och lungräddning. Under besöket i skolan gjordes en instruktion i HLR inför de 400 besökande eleverna. Därefter diplomerades elever som genomgått utbildningen och nu är vidareinformatörer i sina kommuner. Under hela veckan har vi bedrivit upplysning inom olika ämnen för våra och besökande skolelever och lärare. Totalt har sju kommuner deltagit under veckan. Vårt mål är att öka kunskap inom demokrati och rättighetsfrågor så att människor blir bättre på att hävda sina rättigheter.

IMG 1905

De här flickorna var några av de elever som hade dansuppvisning för oss under dagen.

"Hjälper man en flicka till utbildning, hjälper man ett helt samhälle."