Vi är en humanitär och ideell förening och vi stödjer utvecklings och hjälparbete i byn Bandja i Kamerun. Vårt fokus är hjälp till självhjälp, utbildning, mikrofinasiering och entreprenörsskap.

Vi har nu börjat med ett nytt projekt som handlar om att samla in kycklingar. Detta för att kunna ge unga kvinnor/flickor vidare datautbildning. Flera av de flickor som går och utbildar sig inom data och sömnad har egna små barn och bor hemma hos sina egna föräldrar. Flickorna arbetade tidigare med odling i skogen innan dom fick tillgång till gratis utbildning hos oss. När de arbetade bidrogde sina familjer/ föräldrar med mat och bidrog på så sätt till familjens försörjning.

Nu när flickorna utbildar sig har de inte möjlighet att odla eller komma hem med något till familjen. Det gör att idag vill några av flickornas föräldrar inte längre att flickorna ska få utbildning hos oss utan istället komma hem och jobba. Om flickorna kan driva ett kycklinguppfödningsprojekt samtidigt som de studerar kan de tjäna lite extra pengar och på så sätt bidra till sina familjer och på så sätt även fortsätta sina studier. Var gärna med och hjälp oss med denna kyckling-insamling.

En kyckling kostar 40 kr och skulle ni vilja vara med och köpa någon kyckling till detta projekt kan ni sätta in pengar på Vänner Emellans plusgiro nr: 49 08 77-8 och skriv "kycklingar" som OCR-medelande, då går gåvan direkt till detta projekt. Ni kan även höra av er till oss på mailen: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi kommer även att uppdatera allteftersom så att man kan få följa hur många kycklingar vi redan samlat in. 

"Hjälper man en flicka till utbildning, hjälper man ett helt samhälle."